Koristimo kolačiće kako bismo Vam omogućili što bolji online doživljaj. Nastavljajući sa pregledom stranice, prihvatate njihovu upotrebu u skladu s našom politikom kolačića.

 


DO-ING D.O.O.

Kneginje Ljubice 21
11000 Beograd
Srbija


Činjenice / Da li ste znali?

Svi se znoje!

Ljudsko telo je razvilo čaroban način za regulaciju toplote – a znoj je deo toga. Svi se više znoje kada je toplo ili kada su aktivni, pod stresom ili uzbuđeni. To je prirodno.

Znoj nema miris

99% znoja je sačinjeno od vode, ali u nekim njegovim delovima se nalazi mešavina soli, hormona, minerala i masnih kiselina koja je svojstvena baš vama.

Bakterije se razvijaju u znoju koji je “zarobljen”

Svež znoj je bez mirisa, međutim znoj u pazušnoj regiji je odličan domaćin bakterijama, tako da kompleksan način na koji se vaše bakterije i znoj iskombinuju, rezultuje neprijatnim mirisom. Spoljni uticaji kao što su vrsta hrane koju konzumiramo i hemikalije mogu da utiču na miris znoja, ali je uglavnom tačno da je ženski znoj slabijeg i oštrijeg mirisa, a muški jačeg i oporijeg.

Na određenim regijama se više znojimo

Bakterije vole tople, vlažne uslove, tako da pazušna regija pruža savršeno okruženje za razvoj neprijatnih mirisa. S obzirom da su ovde prisustne i posebne, apokrine znojne žlezde, jasno je zašto se neprijatan miris prvo tu javlja.

Znoj ima više od jedne funkcije

Osim što pomaže u regulaciji telesne temperature, znoj je važan i za komunikaciju sa drugima. Telesni miris utiče na ponašanje, privlači partnere i čak vam pomaže da izaberete odgovarajućeg.
To je jedan od razloga zašto tokom pubereta počinje da se primećuje znojenje.

Sarađujte sa svojim telom, ne radite protiv njega

Zdravo telo se pravilno znoji, po potrebi, i poslednje što želite je da zatvorite pore na mestima gde se pojavljuje znoj. Na taj način funkcionišu antiperspiranti – pomoću soli i hemikalija prave “čep” koji smanjuje izlučivanje znoja. Za razliku od njih, dezodoransi se bore protiv bakterija – ubijaju ih, sprečavaju razvoj i razmnožavanje bakterija pomoću enzima, neutrališu ih apsorberom mirisa ili prekrivaju drugim mirisima. Naši dezodoransi nude najprirodniju opciju – efikasnu zaštitu koja omogućava da se zadrže sve prirodne regulativne funkcije kože.

Budite prirodni, volite svoje telo

Prirodna esencijalna ulja poput onih koje koristimo u našim dezodoransima takođe imaju antimikrobne efekte, čime se usporava razvoj bakterija i sprečava nastajanje neugodnih mirisa. Prirodna esencijalna ulja takođe imaju prijatne i potpuno prirodne arome koji pokrivaju neugodne mirise svojim lepim mirisnim notama. Naši dezodoransi ne sadrže soli aluminijuma, što znači da ne zatvaraju pore i ne utiču na prirodne procese vašeg tela. Kada saznate više o njima, shvatićete da je to jedini pravi način da se osvežite.

Odaberite svoj dezodorans

Citrus – prirodna svežina

Roll-On dezodorans sa prirodnim limunom, jednostavan za nanošenje.

Saznajte više

Nar – senzualna svežina

Roll-On dezodorans sa prirodnim esencijalnim uljima, bez soli aluminijuma, jednostavan za nanošenje.

Saznajte više

Muški – okrepljujuća svežina

Praktičan Roll-On dezodorans sa prirodnim esencijalnim uljima, bez soli aluminijuma.

Saznajte više