Lepota

Zašto je važno koristiti hidratantnu negu

Pronalaženje adekvatne formulacije za vašu kožu

Našoj koži je potrebno određena količina masnoće (ulja) i voda da bi pravilno funkcionisala kao zaštitna barijera. Svačija koža ima različite potrebe. Budući da svakodnevno čišćenje lica može poremetiti zaštitnu barijeru kože, potrebna nam je hidratantna nega za podršku.

Kako sprečiti suvoću kože nakon umivanja

Uklanjanje šminke i nečistoća sa lica trebalo bi da bude redovni deo vašeg svakodnevnog rituala nege kože. Međutim, takvim čišćenjem se uklanja i deo zaštitnog hidrolipidnog sloja kože. Stoga je važno podržati prirodnu zaštitnu barijeru kože nakon čišćenja. Kada umivate lice, obavezno koristite blago sredstvo za čišćenje. Temperatura vode takođe igra važnu ulogu: pretopla voda će dodatno isušiti kožu. Prekomerni ili abrazivni pilinzi za lice takođe mogu ozbiljno oštetiti zaštitnu barijeru.

Kako da nežno očistite lice:

  1. Blago nakvasite lice vodom
  2. Nanesite sredstvo za čišćenje, a potom ga nežno i kratko umasirajte u kožu, vrhovima prstiju ili pamučnim tupferom.
  3. Uklonite sredstvo za čišćenje sa kože mekim ubrusom i mlakom vodom.

Nakon čišćenja, vaše lice je spremno za ostatak rituala hidratantne nege kože.

Koja hidratantna formulacija je prava za mene?

Koža svake osobe ima svoje specifične zahteve za količinom vode. U nastavku su dati primeri četiri situacije u kojima pomaže korišćenje hidratantne nege.

#1 Imam osećaj prijatnosti na koži nakon čišćenja. Međutim, ipak želim da je dodatno osvežim.

Normalna koža se opisuje kao koža u idealnom stanju, ali je treba negovati kako se ne bi isušila. Lagana, brzo upijajuća hidratantna krema napravljena od prirodnih botaničkih ulja, kao što je babasu ulje, ojačaće prirodnu zaštitnu barijeru kože i obezbediće trenutnu i dugotrajnu hidrataciju.

Savet: Kada je hladno, suv zimski vazduh može da ošteti kožu lica, čineći je isušenom i grubom. U tom slučaju preporučujemo korišćenje bogatije kreme za negu lica, sa većim procentom ulja. 

#2 Imam mešovitu kožu. Idealna bi mi bila formulacija koja pruža hidrataciju uz završni mat efekat.

Delovima kože sklonim mašćenju potreban je lagani fluid sa veoma malim sadržajem ulja, tako da ne opterećuje kožu. Idealan bi bio osvežavajući, matirajući fluid koji se brzo upija i pruža dugotrajnu hidrataciju normalnoj i mešovitoj koži. Ukoliko vam nije dovoljan fluid, za blago suva područja lica možete koristiti laganu kremu sa malim sadržajem ulja. Za brzi nalet osvežavajuće hidratacije tokom dana, koristite mist u spreju za lice.

#3 Mislim da je mojoj koži svaki čas potrebna hidratacija.

Osvežavajući hidratantni sprej za lice idealan je za intenzivnu negu između redovnih rutina nege. Bilo za rashlađivanje leti ili da se suprotstavite efektima isušenog vazuha u zatvorenom prostoru zimi - vaša koža će voleti taj dodatni nalet svežine. Mist za lice od kaktusa revitalizuje umornu kožu i pruža trenutnu dozu intenzivne hidratacije. Može da se nanosi i preko šminke.

#4 Kako da negujem kožu oko očiju? Ponekad ujutro izgledam veoma umorno. Koji je brz i efikasan način za 'buđenje' umornih očiju?

Koža oko očiju je posebno nežna i osetljiva. Umirujući hidratantni gel za ovu zonu može pomoći da se smanje znaci umora oko očiju i spreče prve bore izazvane suvoćom.

Proizvodi u našoj liniji na bazi kaktusa, za celodnevnu hidrataciju, formulisani su sa 100% prirodnim aktivnim sastojcima izdvojenim iz organskog uzgoja kaktusa opuncije i aloja vere, a obogaćeni su visokokvalitetnim botaničkim uljima. Ove lagane formulacije daju koži lep i zdrav sjaj, uz dugotrajnu hidrataciju. Otkrijte više o neverovatnom kaktusu opuncija.

Prirodna zaštitna barijera kože

Prirodna zaštitna barijera naše kože sastoji se od rožnatog sloja i kiselog omotača. Gornji sloj kože, koji se naziva i rožnati sloj, čini granicu između unutrašnjosti našeg tela i spoljne sredine. Zaštitni kiseli omotač je vodeno-uljna emulzija. Sastoji se od sebuma, znoja, ćelija kože i vode koja se oslobađa kroz kožu. To je sloj je tanak poput korice, koji pokriva rožnati sloj, odnosno stratum corneum. Sastav kiselog omotača može da varira usled unutrašnjih i spoljnih uticaja, poput toplote ili hladnoće, kao i starosti, ravnoteže hormona i unosa tečnosti.

KAKTUS - LINIJA ZA CELODNEVNU HIDRATACIJU

Kaktus - Hidratantni fluid za lice

Hidratacija normalne i mešovite kože

Kaktus - Hidratantna krema za lice

Efkasna hidratacija normalne i suve kože

Kaktus - Mist za lice

Intenzivna hidratacija svih tipova kože

Kaktus - Hidratantni gel za zonu oko oka

Intenzivna hidratacija osetljive kože oko očiju