Weleda danas

Weleda Francuska, Huningue

Donosi ljudima ozdravljenje, blagostanje i vitalnost

Vodeći proizvođač i pionir holističke prirodne kozmetike i antropozofskih medicinskih preparata

Tri glavna Weleda predstavništva nalaze se blizu jedno drugom: sedište nam je u Arleshajmu u Švajcarskoj, samo nekoliko kilometara od Weledinog predstavništva u gradu Huningue u Francuskoj. Proizvodnja koja je obavlja u Švebiš Gmindu blizu Štutgarta nalazi se na samo 250 kilometara severoistočno, u Nemačkoj. Na ove tri lokacije obavlja se najveći deo prerade 1000 prirodnih i održivo proizvedenih sirovina za Weleda proizvode. Više od 100 prirodnih kozmetičkih, 10 dijetetskih i oko 2500 medicinskih preparata se takođe proizvode ovde.

Visoki standardi, visok kvalitet

Najviši standardi kvaliteta i pedantna upotreba resursa prisutni su sve vreme dok stvaramo naše proizvode. Oko 78 procenata sirovina dolazi iz organskog i biodinamičkog uzgoja i kontrolisane berbe u prirodi. Svi proizvodi su isključivo na bazi prirodnih sastojaka – veštački konzervansi i boje se dosledno izbegavaju. Weleda uživa izuzetnu poslovnu reputaciju kada je reč o kvalitetu, poverenju i održivom razvoju.

Struktura kompanije

Weleda se sastoji od 19 većinskih akcionara i ova kompanija ima oko 200 zaposlenih širom sveta. Oko 40 procenata kapitala i oko 80 procenata glasačkih prava u okviru Weleda AG poseduju dva glavna akcionara: Udruženje antropozofa (Dornah, Švajcarska) i klinika Arleshajm (Arleshajm, Švajcarska), nekadašnja Ita Wegman Klinika AG.Preostale participativne akcije bez prava glasa su u slobodnom prometu. Jedino članovi AAG imaju pravo da budu registrovani u registru akcionara. U pogledu prodaje, Weleda se može naći u više od 50 zemalja na svim kontinentima.

Održivost od početka

Od osnivanja kompanije 1921. Weleda posluje društveno, ekološki i ekonomski odgovorno u svim svojim poslovnim segmentima, od nabavke sirovina do proizvodnje kozmetičkih i farmaceutskih preparata, pakovanja i distribucije.

Weleda takođe uzgaja medicinsko bilje i vodi svoje samostalno postrojenje za proizvodnju tinkture, gde se obavlja dalja prerada sirovina kroz destilaciju, ekstrakovanje i potentizacija. Iako su se neke od naših metoda vremenom promenile, ostali smo odani sebi, našim osnivačima i vrednostima. U društvenom, ekološkom i ekonomskom pogledu, funkcionišemo po istim principima od samog osnivanja. Iskreno verujemo da ovakva doslednost stvara pozitivnu razliku u svetu.

Saznajte više o nama

Snažno opredeljenje

Tradicija i inovacija su jednako važne za Weledu. One su osnova naše dugogodišnje posvećenosti životnoj sredini, društvenoj, i ekonomskoj održivosti.

Održivost u Weledi

Snažno jezgro

Sve do današnjih dana Weleda ostaje verna snažnom održanju duhovnih principa naših osnivača, i njihovi efekti odjekuju širom naše kompanije.

Više o nasledstvu