Ekonomska održivost

Održiva ekonomija je ona pri kojoj se resursi planete zemlje ne troše brže nego što priroda postiže da ih obnovi.

Ekonomija koja stvara vrednosti

Održiva ekonomija se, po našem mišljenju, gradi na etičkim principima, inovacijama, investicijama i zdravoj finansijskoj osnovi koristeći dostupne resurse na najbolji mogući način. Naša ideja je da unapredimo korišćenje tih resursa tako da ono bude efikasno, odgovorno i donosi dugoročnu korist i neprestano stvaranje profita. Da bi ojačala vrednost kompanije Weleda se fokusira kako na potrošače tako i na zaposlene – na njihov lični razvoj, zdravlje i potrebu za uravnoteženim životnim stilom koji uključuje i fizičko blagostanje. To je naša definicija etičke ekonomije koja stvara vrednosti.

Dobici i ulaganja

Duboko razumevanje posla je ono što određuje ekonomsku orijentaciju kompanije Weleda. Da bismo održali njenu viziju živom, neophodno je osigurati dugoročnu nezavisnost i autonomiju ali ukoliko ne postižemo ekonomski uspeh, ne možemo implementirati održivu korporativnu strategiju. Profit od poslovanja je potreban za ulaganja u društvenu i ekološku održivost.

Smanjenje rizika

Vodeći posao na odgovoran način, Weleda unapređuje kapacitet kompanije da se nosi sa rizicima – od ponašanja na tržištu i ekoloških pitanja do odnosa sa zaposlenima, interesnim grupama i akcionarima. Ovo stvara održivu vrednost koja može biti dodeljena zaposlenima kroz zaradu, investitorima kroz dividende a široj javnosti u zemljama u kojima poslujemo kroz naše plaćanje poreza.

Dodata vrednost

Dodata vrednost kompanije

Poslovne aktivnosti kompanije Weleda stvaraju profit i naš izveštaj o dodatoj vrednosti objašnjava doprinos Weleda Grupe privatnom i javnom dohotku. Takođe pokazuje izdatke koji su bili potrebni da bi Weleda postigla svoj učinak i kako je dodata vrednost raspodeljena.

„Weleda vidi svoje zaposlene kao ko-preduzetnike koji su deo procesa poslovanja. Podrška i unapređivanje osećaja lične odgovornosti i samosvesti svakog pojedinca ima izuzetan značaj za nas.“

Saznajte više

Etičko ponašanje

Kao društveno-orijentisana kompanija, stavljamo veliki naglasak na sigurnost, individualni razvoj i celokupno zdravlje zaposlenih, dobavljača i partnera.

Društvena održivost

Naša odgovornost

Naša obaveza zaštite životne sredine kreće od pitanja biodiverziteta, kroz nabavku sirovina, korišćenje prirodnih resursa i održive ambalaže.

Ekološka održivost