Naša potvrda kvaliteta

Weleda prirodna kozmetika i medicinski proizvodi su rezultat velike pažnje i kvalitetne selekcije, od kupovine sirovina do proizvodnje, pakovanja i isporuke gotovih proizvoda.

Naša definicija kvaliteta

Weleda prirodna kozmetika i medicinski preparati su rezultat pažljive brige i selekcije: od nabavke sirovina, preko proizvodnje, pakovanja do isporuke gotovih proizvoda. Naš kvalitet se zasniva na strogim kriterijumima i brojnim smernicama kojima se vodimo kada su u pitanju održivi razvoj proizvoda, sirovine, poreklo, proizvodnja, aditivi, parfimisanje, eksperimentisanje na životinjama, pakovanje i drugi aspekti poslovanja. Prirodne sirovine za Weleda preparate se prerađuju na odabrane i pažljive načine tako da supstance i aktivni sastojci u potpunosti mogu da razviju svoja dejstva. Holističko, sveobuhvatno razumevanje ljudske prirode – koju jednako čine telo, duša i duh – praćeno je našim dubokim interesovanjem za to kakvi su međusobni odnosi različitih supstanci u antropozofiji.

Filling of medicine products - Weleda

Ovo dodatno usavršava našu definiciju kvaliteta, a rezultat su proizvodi koji su u potpunosti delotvorni i pružaju predivan osećaj ugodnosti svima koji ih koriste. Naš prioritet je da našim kupcima, pacijentima i njihovim terapeutskim potrebama pružimo najbolji kvalitet, zato što verujemo da samo pažljivo odabrane i prerađene prirodne supstance mogu pomoći telu i njegovim brojnim složenim funkcijama.

 

Osiguran kvalitet u svim procesima

Neprekidno razvijanje naučnih metoda testiranja je još jedan važan deo garancije kvaliteta. Prilikom kreiranja i proizvodnje naše kozmetuke, preparati se uvek prave bez veštačkih boja i mirisa, konzervanasa i genetski modifikovanih organizama, silikona, parafina, drugih petrojelskih derivata, i sintetičkih masti. Kad god je moguće, koristimo sirove materijale dobijene iz sertifikovanog organskog i biodinamičkog uzgoja i kontrolisane berbe u prirodi. Testiranje na životinjama je zabranjeno kako u proizvodnji tako i u razvojnim fazama, a naše preparate parfemišemo isključivo prirodnim eteričnim uljima. Weleda preparati su takođe napravljeni na takav način da veštački konzervansi nisu potrebni.

 

Moto kompanije Weleda ’u harmoniji s prirodom i čovekom’ je važan vodeći princip kroz čitav lanac proizvodnje svih kozmetičkih i medicinskih preparata. Nabavka sirovina, ambalažni materijali i završni proizvodi ispunjavaju brojne kriterijume uključujući i regulatorno usklađivanje , GMP standard (sertifikat Dobre proizvođačke prakse), usklađivanje s farmakopejom kao i sa posebnim zakonskim regulativama u zemljama gde se naši proizvodi proizvode i prodaju. Poseban značaj pridajemo materijalima i ekološkom kvalitetetu naših sirovina kao i društvenom kvalitetu naših trgovinskih procesa.

Saznajte više

Kultura uzgajanja

Bašte lekovitog bilja su esencijalni deo korporativne kulture poslovanja u Weledi od svojih početaka 1921.

Naši vrtovi

Od sastojaka do proizvoda

Destilacija, ekstrakovanje ili stepenovanje: kroz ispravne sisteme za obradu, sirovine koje koristimo postaju pogodne za ljudske potrebe.

Proizvodnja

Kako sejes tako ćeš i žnjeti

Oko 3/4 naših biljnih sastojaka dolaze iz organskog ili sertifikovanog divljeg uzgoja. Naravno, ne možemo sami uzgajati sve biljke.

Poreklo

NATRUE i ostali

Prirodna kozmetika nije uvek prirodna kozmetika. NATRUE je prvi međunarodno priznat pečat kvaliteta za organsku i prirodnu kozmetiku.

Sertifikati i oznake