Proizvodnja

Prilagođavanje umirujuće moći prirode ljudskim potrebama

Prirodni i efikasni

Prerađujemo skoro 1000 prirodnih supstanci za kozmetičke i medicinske preparate. Ipak, samo prirodno nije dovoljno za nas – naši sastojci moraju da budu i delotvorni. Oni moraju da sudeluju sa sposobnostima vašeg sopstvenog tela da se oporavlja, obnavlja i odaje svoj untrašnji i spoljašnji sjaj. Da bismo bili sigurni da naši sastojci zadržavaju svoju prirodnu snagu mi ih beremo brzo i prerađujemo u najmanjoj mogućoj meri, pažljivo se brinući o njima tokom čitavog procesa. Naše farmaceutsko znanje određuje koji metod proizvodnje je najadekvataniji za svaki pojedinačni slučaj.

Proizvodni metodi antropozofske medicine

Pre svega, mi vršimo ’potentizaciju’ svih naših tečnosti ručno, tako što ih mućkamo posebnim pokretom. (zamislite da u ruci držite teglu i da je, uspravno je držeći, nežno mućkate iscrtavajući broj osam u vazduhu). Za vreme procesa mešanja, sve vreme vodimo računa da bilo kakav uticaj spoljašnjih izvora energije bude sveden na minimum – wi-fi i elektromagnetna radijacija se ispituju, mere i smanjuju u osetljivim prostorijama za preradu.

Osim toga, u antropozofskoj medicini, odnos između metala i planetarnih sila, između mikro- i makrokosmosa takođe igra važnu ulogu. Mi zato biramo vreme potenciranja prateći kalendar – na primer, potenciranje srebra se nikada ne izvršava kada je mesec bled. Za sve procese potenciranja koristimo destilovanu vodu, koju smatramo podmlađujućom, jer u sebi sadrži kišnicu.

Proces proizvodnje

Prilikom termičkih procesa kao što je destilacija, uz pomoć vodene pare, ekstrakuju se visokovredna eterična ulja– na primer iz cvetova lavande. Dobijeni prirodni mirisi koriste se za parfemisanje ražličitih Weleda preparata. Natapanje je još jedan važan proces. Tokom ovog procesa, sveže ubran neven se gnječi i meša sa alkoholom i vodom. Dve nedelje kasnije, mešavina se presuje i filtrira: rezultat je tinktura nevena, veoma vredan ekstrakt ove biljke. Svi ovi procesi i njihove faze imaju nešto zajedničko – oni predstavljaju most između prirodnog stanja sastojaka i ljudi. Tako nam ono što raste u prirodi postaje dostupno a mi imamo koristi od prirodne nege i lekovitih dejstava sastojaka.

Bez testiranja na životinjama

Pošto čvrsto verujemo u negovanje lepote svih bića, nikada ne testiramo naše preparate na životinjama, niti to čine naši dobavljači.

NATRUE sertifikat

Zbog ovih održivih metoda proizvodnja i brige sa kojom koristimo naše prirodne sirovine, Weleda je dobila sertifikat izdat od strane NaTrue, međunarodne neprofitne organizacije čiji je cilj da, svojim strogim standardima za sertifikaciju, savetuje i pruži sigurnost potrošačima širom sveta. Mi smo ponosni što smo članovi NaTrue.

Saznajte više

Kultura uzgajanja

Bašte lekovitog bilja su esencijalni deo korporativne kulture poslovanja u Weledi od početka 1921. Saznajte više o našim baštama širom sveta.

Naši vrtovi

Kvalitet od početka do kraja

Weleda prirodna kozmetika i medicinski proizvodi su rezultat velike pažnje i kvalitetne selekcije, od kupovine sirovina do proizvodnje, pakovanja i isporuke gotovih proizvoda.

Potvrda kvaliteta

Kako sejes tako ćeš i žnjeti

Oko 3/4 naših biljnih sastojaka dolaze iz organskog ili sertifikovanog divljeg uzgoja. Naravno, ne možemo sami uzgajati sve biljke.

Nabavka sirovina

NATRUE i ostali

Prirodna kozmetika nije uvek prirodna kozmetika. NATRUE je prvi međunarodno priznat pečat kvalitta za organske i prirodne kozmetike.

Sertifikati i oznake