Beli slez

Zaštitni sloj koji pomaže zdravo formiranje kože

Smiruje i ublažava čula i kožu

O blagotvornim osobinama belog sleza govori i njegov sam botanički naziv. Althaea vodi poreklo iz grčkog jezika i znači 'lečenje'. Beli slez se koristio kao lekovita biljka još u drevnoj Kini, Siriji, Egiptu i Grčkoj a u centralnu Evropu stiže tek u srednjem veku kada tu počinju da se razvijaju poljoprivredna imanja. U današnje vreme, beli slez se gaji na slanom zemljištu u priobalnim regijama.

Na prvi pogled se čini kao nežna biljka, ali beli slez lako podnosi nedostatak vode i i toplotu. Želetinaste supstance u korenu i cvetovima štite biljku od sušenja a visoka koncentracija smolastih supstanci u korenu daju belom slezu sposobnost da smiruje, ublažava, omekšava, štiti i hidrira. Njegovi nežni, belo-roze svetovi i blag miris imaju veoma umirujuće dejstvot na čula, za razliku od drugih cvetova jarkih boja i intenzivnog mirisa.

Nežan kao bebina koža

Upravo zbog ovih razloga, beli slez je idealan za negu beba. Nežna, osetljiva i mlada bebina koža, tokom prve godine života, prolazi kroz proces razvoja i učenja. Potreban joj je mekan zaštitni, zagrevajući sloj bez nepotrebnih mirisa koji bi mogli da poremete njenu ravnotežu. Beli slez čuva vlažnost nežne bebine kože i stimuliše razvoj njene otpornosti kako bi se ona sama izborila sa štetnim uticajima okoline.

Nežna zaštita osetljive kože

U kombinaciji sa biljkom dan-i-noći koja deluje umirujuće i isceljujuće, naša linija proizvoda na bazi belog sleza pokazuje svoja izvrsna zaštitna svojstva. Pored toga, ulje kokosa i susama intenzivno hrane kožu. Sastojci koji ne izazivaju iritaciju veoma su pogodni za upotrebu čak i kod beba čija je koža akutno osetljiva i sklona neurodermatitisu.

Beli slez - krema za lice

Umiruje i hidrira bebinu hipersenzitivnu i suvu ili atopičnu kožu.

Beli slez - losion za telo

Nežna briga za delikatnu kožu celog bebinog tela.

Beli slez - pelenska krema

Nega pelenske regije od prvog dana rođenja nežnim prirodnim sastojcima.

Fotografije (c) Angelika Salomon