Citrus

Okrepljujući i osvežavajući efekat limuna budi i podiže vaš duh

Izvor vitamina C

Opšte je poznato da je ovo kiselo voće prepuno vitamina C. Sok limuna je zbog svog odbrambenog dejstva dokazani kućni lek protiv prehlade. Topli limun sa medom osvežava i daje novu snagu, a što je limun zreliji, to ima više voćne kiseline i snažnije adstrigentno, pročišćavajuće i osvežavajuće dejstvo, koje vam pruža svežu vitalnost - kako izunutra tako i spolja.

Budi vaša čula

Njegov miris je nepogrešiv. Deluje kao budilnik na naša čula, pružajući nam bistrinu uma i smirenost – sveža aroma limuna okrepljuje baš kao i njegova vedra boja. Moćna eterična ulja citrusa prožimaju čitavu biljku. Ne samo da mali beli cvetovi predivno mirišu, već se visokovredna eterična ulja takođe nalaze u njegovoj kori, mesu, pa čak i u karakterističnim ovalnim listovima.

 

 

Stablo limuna takođe puca od vitalnosti – zimzeleno drvo srednje veličine je jedino koje istovremeno cveta i daje plodove gotovo cele godine. Godišnje, jedno stablo može dati i do 1000 kilograma limuna. Limun je održao svoju reputaciju kao visokorodna biljka vekovima unazad. Poreklom iz severne Indije, drvo limuna je obišlo čitavu planetu još u srenjem veku. Danas se gaji od Kine do Španije, a najbolje uspeva na plodnom zemljištu sa dosta sunca. Ono zaista ne voli hladnoću -najbolje mu je kada termometar pokazuje između 15 i 30 stepeni. Pod povoljnim uslovima, drvo limuna može da živi i do sto godina.

Okrepljujuća ulja za dušu i telo

Zato koristimo neiscrpno izobilje energije limuna za naše proizvode. Njegova eterična ulja i potpuno prirodni voćni sok su dokazani kao važni sastojci medikamenata i sredstava za higijenu. Za našu liniju za negu tela na bazi citrusa koristimo isključivo biodinamički uzgajan limun sa Samalita Cooperative na Sicijili gde se limun gaji već decenijama. Sadržaj šećera, kiseline i količina vitamina ovog limuna su naročito visoki. Visokovredna eterična ulja našeg limuna održavaju i neguju, ne samo vašu kožu, već i vaš um – njegov intenzivni miris okrepljuje naš duh i podstiče dobro raspoloženje za ceo predstojeći dan.

Citrus - Kremasti gel za tuširanje

Sveži, okrepljujući gel za tuširanje za buđenje pod tušem.

Citrus - Osvežavajuće ulje za telo

Okrepljujuća hidratacija koja budi važu kožu i čula.

Citrus Dezodorans

Potpuno prirodna svežina koja neutrališe neprijatne mirise.