Divlja ruža

Neukrotiva lepota u harmoniji sa snagom

Kraljica cveća, ambasador ljubavi, simbol lepote i čistote

Nijedan drugi cvet ne fascinira večno kao ruža

Nije čudo što ruža gotovo ima status legende među cvećem - još su je drevni Vavilonci gajili kako bi pravili mirisne masti od njenih latica. U staroj Kini ruže su se posebno gajile na terasastim parcelama, jer se znalo za njihovo regenerativno dejstvo. Za vreme vladavine cara Karla Velikog ljudi su koristili latice ruže za ispiranje i lekovite kupke dok se sa destilacijom dragocenog ulja od ruže verovatno započelo u Persiji. Eterično ulje se smatralo za izuzetno vredno pošto je njegovo dobijanje bilo – i još uvek je – veoma skupo. Potrebno je tri miliona cvetova da bi se proizveo jedan llitar ulja. Danas postoje mnoge varijante i mirisi i oko 150 vrsta divlje ruže od kojih skoro dve trećine dolazi iz Azije.

Ravnoteža između lepote i snage

Unutrašnje vrednosti ruže su podjednako značajne – a naročito su moćne u njenoj divljoj verziji. Divlja ruža lako održava ravnotežu između uglađenosti i čvrstine, zahteva okoline i prilagodljivosti. Kada se uzgaja, ruža iskazuje svoju vitalnost i harmoniju kroz jedinstvenu lepotu i očaravajući miris. Sa druge strane, divlja ruža, u sebi krije životnu snagu i razvija unutrašnje esencije od kojih se pravi visokokvalitetno ulje muskatne ruže.

Eterično ulje muskatne ruže umiruje i omekšava kožu

Svojim mnogobrojnim trnjem, divlja ruža samu sebe obuzdava, suzbijajući impulse ka spoljašnjem rastu. Na taj način, uspostavlja se unutrašnja ravnoteža. Ova harmonija ogleda se u plodu divlje ruže, šipku, koji vrvi od semenki.

Zdravlje naše kože takođe ima koristi od sposobnosti ruže da balansira. Eterično ulje muskatne ruže umiruje i omekšava kožu dok miris ruže iz Damaska harmonizuje naše raspoloženje. Koristimo vrstu divlje ruže rosa mosqueta i njen crveni šipak u našoj liniji za negu kože lica i tela. Ulje muskatne ruže je jedno od najefikasnijih ulja za postizanje efekta glatkoće. Naročito nakon 30. godine, kada koža vremenom postaje sve zahtevnija i suvlja, snaga naše linije na bazi divlje ruže daje željene rezultate.

Divlja ruža - Dnevna krema

Efikasna nega kože, za zaštitu od prvih znakova starenja.

Divlja ruža - Noćna krema

Bogata noćna krema koja ishranjuje i omekšava.

Divlja ruža - Krema oko očiju

Nežna, neparfemisana krema za delikatnu kožu oko očiju.

Divlja ruža - Dnevno-noćni fluid za lice

Nežni hidratant koji omekšava i štiti kožu.