Iris

Održava ravnotežu između ekstremne suvoće i vlažnosti kože

Iris ima dugu istoriju kao veoma cenjena ukrasna biljka, ali njegova lekovita dejstva su takođe poznata od davnina. Iris je čak dobio i kraljevsko priznanje - ukrašava grb francuske kraljevske porodice Burbon. I nama iris već godinama dokazuje svoje neverovatne sposobnosti: njegov snažni koren tako dobro održava potreban nivo vode da biljka Iris opstaje čak i tokom perioda ekstremne vlage ili suše.

 

Iris pažljivo održava nivo vlage kroz neprekidni proces stvaranja, sakupljanja, zadržavanja i skladištenja vode koristeći se smolastim, apsorbujućim substancama koje zadržavaju tečnost kao što su šećer i skrob u rizomu (korenu). U isto vreme, građa listova i stabljike je takva da Iris odlično podnosi i periode prekomerne vlage zahvaljujući svom jednostavnom, aerodinamičnom i uspravnom obliku i jedinstvenom izgledu cvetova.

Model mlade kože

Zato je iris savršen model regulisanja vlažnosti i zbog ovih svojih osobina je takođe blagotvoran za mladu kožu. Kada je normalna i zdrava mlada koža baršunasta, čvrsta, rumena, ni previše masna, ni previše suva, to znači da postoji savršena ravnoteža između optimalne vlažnosti kože i njenog besprekornog izgleda. Ipak, oko 20. godine života, počinju da se dešavaju razne promene – mladi odrasli ljudi staju na svoje noge, upoznaju razne životne aspekte i stiču nova iskustva. Ovaj period promena često ima uticaj i na kožu, naročito tokom godina intenzivnog eksperimentisanja, između 21. i 28. godine života. Tokom ove faze, koža je često izložena ekstremnim situacijama i usled toga može postati osetljiva iIi suva, nečista i sklona upali.

Majstor ravnoteže

Ovde pronalazimo paralelu sa irisom: ljudska bića imaju superiornu sposobnost da balansiraju regenerativne i degenerativne funkcije u svakom organu. Isto tako, zahvaljujući svojim neprevaziđenim svojstvima da skladišti tečnost i oblikuje, iris je pravi majstor balansiranja ekstrema. Lepota irisa, njegova veličanstvenost i dugovečnost zavise od njegove izvanredne sposobnosti da balansira, dodavajući ili zadržavajući vlagu po potrebi. U kombinaciji sa uljem jojobe i umirujućim hamamelisom, vrši zdravu regulaciju kože stvarajući uravnoteženu vlažnost tako da mlada koža ponovo dobija prirodno lep izgled.

Iris - Dnevna krema

Balansirana hidratacija kože – za suvu i veoma suvu kožu.

Iris - Dnevno-noćni fluid za lice

Prirodni hidratant za normalnu i mešovitu kožu, za dnevnu i noćnu negu, savršena podloga za šminku.

Iris - Noćna krema od irisa

Bogata noćna krema za suvu i dehidriranu kožu.