Nar

Stručnjak za balansiranje ekstrema, stimulisanje i regeneraciju života

Simbol lepote i moći

U mnogim kulturama nar je poznat hiljadama godina. Poreklom iz drevnog Persijskog carstva koje je obuhvatalo prostor današnje Grčke, Turske, Irana i Iraka, i danas se najviše uzgaja na Mediteranu, Bliskom Istoku i Indiji. U ovim kulturama, nar se smatra za simbol lepote, plodnosti, senzualnosti i snage još od davnina. Sama biljka može da doživi poodmaklu starost – neki primerci imaju preko 200 godina. U današnje vreme, nar je ponovo otkriven u kulinarstvu i kozmetici.

Naučno dokazana svojstva

Dragoceno ulje semenki nara ima antioksidativna i regenerativna svojstva zbog visokog sadržaja polifenola. Ove prirodne fitohemikalije deluju kao izvrsni čistači slobodnih radikala koji su odgovorni za ubrzano starenje kože i ćelija. Ulje od semenki nara revitalizuje ćelije kože tako da ona postaje zategnuta i glatka na prirodan način. Njegova brojna pozitivna svojstva su u skorije vreme potvrđena u mnogim naučnim studijama.

Konstantan rast

Snažan, okrepljujući i revitalizujući efekat nara na kožu je pojačan time što procesi rasta ove biljke nisu uzastopni, sa jasnim prekidima između faza, već one prelaze jedna u drugu, preklapaju se i odvijaju simultano – baš kao i faze ljudskog života.

Od 40. godine života imamo najveću korist od pozitivnih svojstava nara. U ovoj životnoj dobi, prisećamo se naših iskustava i možemo da prepoznamo ko jesmo, a ko nismo. Ali, kako starimo naša koža se menja – njena vitalnost se smanjuje, regenerativni procesi se usporavaju i biva joj sve teže da se sama tokom noći izbori sa sklonošću ka zadebljavanju.

Majstor tranzicije

Ovo je vreme kada nam nar može pružiti dragocenu uslugu. On posreduje između suprotnosti mladalačkog i zrelog doba i omogućava lagan prelazak iz jednog u drugo, stvarajući okvir za dinamične i regenerativne efekte. Tako ulje semenki nara stabilizuje i opušta kožu u doba promena, dovodeći unutrašnju i spoljašnju lepotu u harmoniju i ohrabrujući nas da spokojno gledamo na budućnost.

Nar - Serum

Intenzivni serum za lice koji jača i štiti kožu.

Nar - Dnevna krema

Obnavlja i štiti kožu.

Nar - Noćna krema

Noćna regeneracija kože i korekcija znakova starenja

Nar - Krema oko očiju

Formulisana za učvršćivanje kože i ublažavanje bora u zoni oko očiju.

Nar - Kremasti gel za tuširanje

Nežni gel za tuširanje, senzualnog mirisa.

Nar - Regenerativno ulje

Antioksidativno ulje u kome se uživa, jer svačija koža treba da bude blistava.

Nar - Krema za ruke

Štiti zrelu kožu od štetnih spoljnih uticaja.