Nar

Stručnjak za balansiranje ekstrema, stimulisanje i regeneraciju života

Simbol lepote i moći

U mnogim kulturama nar je poznat hiljadama godina. Poreklom iz drevnog Persijskog carstva koje je obuhvatalo prostor današnje Grčke, Turske, Irana i Iraka, i danas se najviše uzgaja na Mediteranu, Bliskom Istoku i Indiji. U ovim kulturama, nar se smatra za simbol lepote, plodnosti, senzualnosti i snage još od davnina. Sama biljka može da doživi poodmaklu starost – neki primerci imaju preko 200 godina. U današnje vreme, nar je ponovo otkriven u kulinarstvu i kozmetici.

Open pomegranate fruit showing kernels

Naučno dokazana svojstva

Dragoceno ulje semenki nara ima antioksidativna i regenerativna svojstva zbog visokog sadržaja polifenola. Ove prirodne fitohemikalije deluju kao izvrsni čistači slobodnih radikala koji su odgovorni za ubrzano starenje kože i ćelija. Ulje od semenki nara revitalizuje ćelije kože tako da ona postaje zategnuta i glatka na prirodan način. Njegova brojna pozitivna svojstva su u skorije vreme potvrđena u mnogim naučnim studijama.

Konstantan rast

Snažan, okrepljujući i revitalizujući efekat nara na kožu je pojačan time što procesi rasta ove biljke nisu uzastopni, sa jasnim prekidima između faza, već one prelaze jedna u drugu, preklapaju se i odvijaju simultano – baš kao i faze ljudskog života.

Od 40. godine života imamo najveću korist od pozitivnih svojstava nara. U ovoj životnoj dobi, prisećamo se naših iskustava i možemo da prepoznamo ko jesmo, a ko nismo. Ali, kako starimo naša koža se menja – njena vitalnost se smanjuje, regenerativni procesi se usporavaju i biva joj sve teže da se sama tokom noći izbori sa sklonošću ka zadebljavanju.

Not yet ripe pomegranate fruits on tree Pomegranate crown with seeds - Weleda Open pomegranate fruit shows kernels Pomegranate flowering - Weleda Pomegranate blossom opens - Weleda

Majstor tranzicije

Ovo je vreme kada nam nar može pružiti dragocenu uslugu. On posreduje između suprotnosti mladalačkog i zrelog doba i omogućava lagan prelazak iz jednog u drugo, stvarajući okvir za dinamične i regenerativne efekte. Tako ulje semenki nara stabilizuje i opušta kožu u doba promena, dovodeći unutrašnju i spoljašnju lepotu u harmoniju i ohrabrujući nas da spokojno gledamo na budućnost.

Nar - Serum

Intenzivni serum koji jača i štiti kožu.

Nar - Dnevna krema

Obnavlja i štiti kožu.

Nar - Noćna krema

Noćna regeneracija sa antioksidativnom zaštitom ćelija.

Nar - Krema oko očiju

Posebno formulisana za učvršćivanje kože u zoni oko očiju.

Nar - Kremasti gel za tuširanje

Nežni gel za tuširanje, senzualnog mirisa.

Nar - Losion za telo

Losion za telo za svakodnevnu upotrebu koji sprečava preuranjeno starenje kože.

Nar - Regenerativno ulje

Antioksidativno ulje u kome se uživa, jer svačija koža treba da bude blistava.

Nar - Krema za ruke

Štiti zrelu kožu od štetnih spoljnih uticaja.