Neven

Vrt omiljen zbog svojih lekovitih, umirujućih i obnavljajućih svojstava

Biljka neven je suštinska odlika lekovitih i ukrasnih vrtova, kao i popularni baštenski cvet. Retko koja biljka je tako svestrana i efikasna, zbog čega ga kultivišu u našim medicinskim baštama više od 80 godina.

Neven nije samo popularan kao lekovita biljka. Blistavo, sunčano i energično cveće je takođe uobičajeno kao ukrasna biljka kod Grka i Rimljana, Indijaca i Arapa. Zlatna boja od nevena se dugo koristila za tkanine, hranu i kozmetiku i u Evropi.

Sakuplja energiju od Sunca

Nevenov energičan i žustar rast kombinuje elemente vode i vatre što se ogleda u mirisnoj smoli sa zagrevajućim efektom, koju nalazimo u njegovim raskošnim i vlažnim listovima i korenu. Svetložuti, narandžasti i crveni cvetovi nevena su prave zamke za sunce koje apsorbuju velike količine svetlosti i toplote. Aktivni sastojci nevena su borci protiv upaljene kože i podstiču formiranje novog tkiva dok njegovi karotenoidi, flavnoidi i eterična ulja jačaju kožu protiv spoljnih uticaja. Neven je zato posebno cenjen zbog svojih okrepljujućih i obnavljajućih moći koje imaju zaštitni i odbrambeni efekat na zdravu kožu. U isto vreme, neven umiruje i zateže kožu koja je postala neuravnotežena –suva, upaljena i napeta.

Okrepljujuće deluje na zdravu kožu.

Zbog svojih umirujućih i učvršćujućih osobina, neven je idealan za delikatnu kožu novorođenčeta i tek prohodalih beba. Naročito kod beba i male dece koža formira toplotni i zaštitini sloj od zaliha masti koje obezbeđuju zdravo funskionisanje unutrašnjih organa. Pa ipak, mlada koža ne može sama da se prilagodi iznenadnim promenama temperature. Bebinoj koži je potrebna dodatna podrška u vidu pažljive brige, odeće i utopljavanja. Ovde na scenu stupa umirujući ekstrakt nevena, koji pomaže da se stvori otpornost i zaštitna uloga mlade kože.

Sa tako snažnim regenerativnim i zaštitnim svojstvima, neven igra glavnu ulogu u mnogim našim proizvodima. Tinkture i eterična ulja ove moćne biljke se nalaze u oko 30 naših preparata, a pošto je neven nezamenjiv za razvoj dečje kože, već više od 50 godina je vodeća biljka naše linije za negu beba i dece.

Neven - Krema za lice za decu

Nežna nega i hidratacija za kožu lica beba i male dece.

Neven - Zaštitni balzam za lice za decu

Zaštita za delikatnu kožu bebe tokom zimskih meseci.

Neven - Krema za područje pelena

Nežna zaštita delikatne kože od nelagodnosti.

Neven - Umirujuća kupka za decu

Umiruje i opušta vašu bebu posle aktivnog dana.

Neven - Ulje za bebe (Bez mirisa)

Organsko bebi ulje za osetljivu kožu.

Neven - Bebi losion

Blagi hidratantni i umirujući losion za delikatnu kožu.

Neven - Šampon i gel za tuširanje

Nežno tuširanje i kupanje za prirodno čistu bebu

Neven - Hidratantna krema za telo

Bogata intenzivna krema za negu kože beba.

Neven - pasta za zube

Zubna pasta bez mentola sa prirodnim biljnim ekstraktima i mineralima.

Neven - Sapun

Najnežniji izbor za osetljivu kožu.

Neven - Masažno ulje

Nežna, intenzivna nega za masiranje osetljive kože .