Noćurak

Pomaže stimulaciju prirodnog odbrambenog sistema i regenerativnih procesa zrele kože

Iako raste na nezahvalnom, suvom i kompaktnom zemljištu, predivni cvetovi noćurka se, kako pada sumrak, potpuno otvaraju veoma brzo, za svega nekoliko minuta. Ostaju otvoreni tokom cele noći. Krupni zlatni cvetovi obasjavaju tamu svog okruženja i naziru se kroz tamu rane zore. Svojim rastom i cvetanjem, noćurak spaja prethodni dan sa novim.

Jedinstveni zaštitnik kože

Ulje semeniki noćurka sadrži visoku koncentraciju esencijalne linolne i gama-linoleinske kiseline koju naše telo s godinama proizvodi u sve manjoj količini. Obe ove masne kiseline imaju značajnu ulogu za epidermis i presudne su za formiranje barijere kože. Ulje semenki noćuraka štiti kožu od gubitka vlažnosti, reguliše orožavanje kože, samim tim ubrzava njenu epitalizaicju.

Postavljanje sopstvenog tempa

Kada žena dođe u zrele godine, tada često nastupa period njene ponovne orijentacije života. Nakon što je decenijama bila uključene u organizaciju svakodnevnog života, sada se može okrenuti israživanju novih umnih i duhovnih dimenzija. Baš kao što noćurak prkosi uobičajenom ritmu sveta biljaka cvetajući kada pada mrak, tako se i zrela žena udaljava od svog prethodnog uobičajenog svakodnevnog života i okreće se nekim novim mogućnostima. Oslonjena na stečeno iskustvo i intuiciju, ona sada vodi svoj život kao jedinstvena individua koja ima posebnu ulogu i ciljeve koje je sebi postavila.

Nova životna faza

Noćurak sarađuje sa ženom koja je ušla u ovaj period života, podržavajući sposobnosti kože da istakne njen karakter. On zreloj koži, koja ima tendenciju da bude suva, nudi komponente i impulse koji stimulišu metabolizam i podržavaju razvoj jedinstvenog, individualnog sjaja.