Ovas

Hranljiva i regenerativna svojstva za glatku i sjajnu kosu

Još u prastara vremena, ovas je bio poznat kao žitarica koja ljudima daje snagu. Kada dođe vreme žetve, ovas - poreklom iz severnih podneblja - poslednji se žanje i odnosi sa polja kako bi imao što više vremena da apsorbuje i skladišti sunčevu svetlost, vazduh i toplotu.

Element vode je od velikog značaja za životnu energiju ovsa. Zbog svog moćnog korenskog sistema, tokom dugug perioda rasta u poljima, ovas apsorbuje veliku količinu vode iz zemljišta, zajedno sa vrednim silicijumom u tečnom obliku. U poređenju sa drugim vrstama žitarica, izuzetna moć ovsa da apsorbuje dva ekstrema (toplotu i vodu) i njegova sposobnost da ih kombinuje su jedinstveni. Ovaj proces je preduslov za sve nutritivne i metaboličke procese svakog živog organizma, a ovas je u tome izvanredan.

Specijalnost ovsa

Voda protiče mnogo intenzivnije kroz celu biljku ovsa nego što je to slučaj sa pšenicom ili prosom, na primer, i to je ono što ga čini zaista posebnim. Velike količine mineralnih baza silicijumske kiseline, fosfora i gvožđa se prenose do prepoznatljive „brade“ zrelog klasja .

Ovas za suvu i oštećenu kosu

Ove prirodne supstance u ekstraktu ovsa mogu se koristiti da pomognu u ponovnoj izgradnji normalne strukture kose i temena. Na ovaj način ovas, koji strukturiše i regeneriše, pomaže vlas u njenom primarnom zadatku da štiti, greje i obavija ljudski orgnizam. Ako je tekstura kose suva i oštećena, aktivni sastojci ovsa ublažuju lomljenje vlasi i pucanje krajeva čineći kutikule glatkim. Kada je površina vlasi glatka i neoštećena, ona tada najbolje reflektuje svetlost. Rezultat je prirodno sjajna i mekana kosa.