Pasji trn

Moćna bobica sa okrepljujućim dejstvom na vitalnost

Pionir među biljkama kome je malo potrebno da bi preživeo i cvetao. Tokom čitavog razvojnog ciklusa, pasji trn pokazuje sposobnost da kombinuje vitalnost i životnu snagu. Ovo se ogleda i u njegovom korenovom sistemu koji se prostire i do 12 metara u prečniku. Može bujati na oskudnom, gotovo neprijateljskom, poroznom zemljištu bez ikakvih hranljivih materija, lako prevazilazeći veoma zahtevne uslove za rast.

Ipak, pasjem trnu je jedna stvar neophodna: sunčeva svetlost. Ovaj nepristupačni, trnoviti grm tvrdih, šiljatih listova je pravi obožavalac sunca. Svetle, zlatno-crvene bobice apsorbuju sunčeve zrake i iz njih uzimaju snagu, pretvarajući ih u dragocene vitamine. Njegov plod, koji nije lako ubrati, je mnogo više od lepog prizora: kao višenamenska vitaminska bomba on daje snagu ljudskom telu kako iznutra tako i spolja.

Jača imunološki sistem

Otpornost je najočiglednija osobina pasjeg trna. Jarke bobice imaju izuzetno visok sadržaj vitamina C, ali takođe sadrže i vitamin B12 (kobalamin), koji je posebno važan za vegeterijance. Naročito tokom zimske sezone kada je manje sunca, naš imunološki sistem ima koristi od zaliha skladištene sunčeve svetlosti u bobicama. One pomažu pri oživljavanju samo-regulacije organizma unošenjem prirodnih, bioloških vitamina, čime se podiže opšti nivo energije i jača imunološki sistem.

Prijatelj Sunca

Pasji trn je zaista pravi stručnjak za lepotu. Bogata ulja iz semenki i pulpe štite kožu i jačaju njenu zaštitnu funkciju. Visok sadržaj linolne i palmitoleinske kiseline i vitamina E smiruje iritiracije na koži. Kartenoidi koji daju pasjem trnu narandžasto-crvenu boju i njegov poseban odnos sa svetlošću, vazduhom i toplotom čine ga posebno pogodnim za zaštitu kože od štetnih uticaja sunca kao i za oporavak kože koju je sunce već oštetilo. Sprečava sušenje kože i pomaže zdravu interakciju energija u koži. U našoj liniji za negu kože na bazi pasjeg trna, slavimo univerzalni talenat za život i vitalnost.

Pasji trn - Kremasti gel za tuširanje

Sveži, kremasti gel sa prirodnim organskim uljima, koji oživljava kožu

Pasji trn - Ulje za telo

Lagani zlatni dodir za žednu kožu.

Pasji trn - Krema za ruke od pasjeg trna

Lagana, brzoupijajuća krema za ruke za svakodnevnu upotrebu.