Proso

Čudo od biljke prebogato hranljivim sastojcima održava zdravlje kose i temena

Dugo vremena zaboravljeno, proso je povratilo svoju zasluženu titulu čuda od biljke prebogate hranljivim sastojcima. Proso, koje vodi poreklo iz toplih krajeva, je sa svojom dugom, vitkom i glatkom stabljikom i pravolinijskim rastom u potpunosti stvoreno da apsorbuje kosmičku svetost, sunčeve zrake, vazduh i ekstremne vrućine. Druge biljke bi izložene tako intenzivnoj svetlosti i suvom vazduhu sigurno uvenule, ali da bi se zaštitilo od sušenja, proso stvara zaštitni sloj slicijumske kiseline koja je najizraženija u njegovim ljuskama. Upravo ovo posebno svojstvo daje prosu izvanredno snažnu moć da se očuva i zaštiti.

Snaga iz prirode

Antropozofski princip je posvećen očuvanju zdravlja i upravo prema ovom principu proso deluje na zdravlje naše kose. Minerali i mikroelementi kao što su silicijum, gvožđe i magnezijum su važni kako našem telu, tako i prosu, kao izgrađujući elementi za našu kožu, kosu i zglobove.

Za zdrav početak

Zdrava kosa – bez obzira na strarosnu dob, pol, boju ili debljinu vlasi- odlikuje se postojanim oblikom, prirodnim sjajem, lakoćom češljanja,jer su sadržaji masnoće i vlažnosti uravnoteženi. Ukoliko već imamo zdravu normalnu kosu, onda proso ojačava zaštitna i strukturna svojstva njenog postojećeg stanja. Zdrava kosa prirodno sija zahvaljujući glatkim kutikulama sa kojih se svetlost lako reflektuje. Ekstrakti prosovih ljuski takođe pospešuju elastičnost i nežno održavaju kosu i teme zdravim. Zato koristimo njegove ekstrakte za naš šampon.