Nega veoma osetljive kože

Bebina koža je pet puta tanja od kože odraslih. Ona se još uvek razvija i zato joj je potrebna posebna zaštita. Bebino potkožno masno tkivo ima drugačiju strukturu pa se vlaga lako gubi kroz tanki rožnati sloj. Veoma osetljivoj koži je neophodna veoma posebna nega.

White mallow blossoms - Weleda

Nežno dejstvo belog sleza

Naša linija neparfemisanih preparata Beli slez za negu beba sa organiskim ekstraktom belog sleza pruža zaštitni omotač za veoma osetljivu do atopičnu kožu. Pažljivo izabrani prirodni sastojci neguju kožu i pružaju intenzivnu hidrataciju podržavajući njenu postojeću snagu.

 

Beli slez deluje holistički na kožu. On smiruje i štiti veoma osetljivu kožu i ublažuje uticaj spoljnjih nadražaja zahvaljujući polisaharidima u njegovom korenu koji se mešaju sa vodom i stvaraju gel koji zadržava vlagu, umiruje kožu i obmotava je zaštitnim slojem. Beli slez u našim preparatima se organski gaji u Nemačkoj i Istočnoj Evropi.

Pitanje sastojaka

Samo pažljivo izabrani sastojci

  • Dan-i-noć sadrži mukusne supstance koje umiruju i hidriraju kožu.
  • Kokosovo ulje je hladno presovano i sadrži zasićene masne kiseline. Zadržava se na koži i formira zaštitni sloj.
  • Ulje semena boražine regeneriše prirodnu barijeru kože pomoću trostruke Omega-6 nezasićene masne kiseline (gama-linoleinska kiselina).
  • Ulje šafranike je bogato linoleinskom kiselinom i dragocenom Omega-6 masnom kiselinom, pa tako pomaže regeneraciju prirodne barijere kože.
  • Ulje susama je posebno blagotvorno za kožu, zahvaljujući polinezasićenim masnim kiselinama i dragocenom vitaminu E.
  • Pčelinji vosak koža podnosi veoma dobro i on je štiti, pritom ne narušava njene prirodne funkcije.
  • Bademovo ulje a bogato je polinezasćenim masnim kiselinama i veoma je pogodno za osetljivu kožu.
  • Kako puter sadrži dragocene zasićene masne kiseline i tako formira zaštitni sloj na koži koji sprečava isušivanje.
  • Cink-oksid zadržava vlagu i štiti kožu od iritacije.

Mali saveti za veliku razliku

Sensitive baby covered in sheets

Umirujuća nega

Bebu je najbolje prati čistom vodom prijatne telesne temperature (oko 37° C). Takođe možete vodi dodati i prirodno biljno ulje, na primer Weleda neparfemisano Bebi ulje od nevena. Nežno masirajte bebu i koristite nakvašenu krpicu da biste nežno uklonili svu nečistoću.

 

 

 

 

Okruženje koje ne izaziva iritacije

Odeća napravljena od organskog pamuka, svile ili lana prijatna je na koži. Odsecite etikete i koristite neparfemisani deterdžent za pranje veša. Za akutni svrab, isecite nokte i stavite bebi pamulne rukavice preko noći. Test na alergije će pokazati da li postoji alergija na neku hranu.

 

Važnost vremena za odmor

Utvrđeno vreme za odmor, dosta sna i rutina u dnevnim aktivnostima i spavanju pruža osećaj sigurnosti i spokoja. Izvodite svoju bebu redovno napolje na zvež vazduh i provetravajte prostorije u kojima se nalazi nekoliko puta devno. Odvojite malo vremena i za sebe, jer vaš stres takođe utiče na vašu bebu. Ako ste vi opušteni, biće i vaša beba.

Ne samo za delikatnu kožu beba

Obožavaju je i odrasli

Odrasli sa osetljivom kožom ili neurodermitisom takođe mogu imati koristi od nežnog, umirujućeg dejstva linije preparata za negu kože bebe od belog sleza. Losion za telo od belog sleza umiruje i koži daje potrebnu vlagu i ublažava iritacije.

 

“Veoma osetljiva koža zahteva posebnu i brižljivu negu i nekoliko prirodnih sastojaka vrhunskog kvaliteta.“

Umiruje i hidrira bebinu hipersenzitivnu i suvu ili atopičnu kožu.
Nežna briga za delikatnu kožu celog bebinog tela.
Nega pelenske regije od prvog dana rođenja nežnim prirodnim sastojcima.