Tajna bebine kože

Čulni organ i zaštitni omotač

Bebina koža je veoma osetljiva, tanka i zahteva posebnu zaštitu. Nakon rođenja, beba ostaje bez zaštitne toplote majčinog tela i njena koža je sada jedina barijera između nje i spoljašnjeg sveta. Zbog toga joj je potrebna posebna nega koja će joj pomoći u ovoj važnoj ulozi.

Poseban karakter bebine kože

Bebina koža je pet puta tanja nego koža odraslih, što znači da mnogo brže apsorbuje nanesene supstance i intenzivnije reaguje na njih. Zapravo, koža vaše bebe se još uvek razvija i rožnati sloj postepeno povećava svoju zaštitnu funkciju od spoljnih uticaja. Kiseli omotač i funkcija barijere se takođe razvijaju. A pošto znojne žlezde još uvek nisu formirane u potpunosti, maleno telo se bori da samostalno reguliše temperaturu.

Bebama je posle rođenja potreban topli, zaštitni prekrivač – tu se ne misli samo na prirodne, vazdušaste materijale kojima pokrivamo i u koje oblačimo bebu, već i na posebno blage preparate za negu kao i brižljivi kontakt koža na kožu. Taj nežni i brižljivi kontakt koža na kožu predstavlja izuzetno važan doprinos pravilnom razvoju vaše bebe.

„Vaša beba mnogo toga uči preko svoje kože. Svakim dodirom, ona saznaje nešto novo o svetu oko sebe.“

Kakva vrsta nege je potrebna koži vaše bebe?

Baby Body Oil tube in hand

Ključno: u prvim mesecima važno je ne preterivati sa korišćenjem različitih preparata za negu. Mnogo toga se može izbeći – na primer, vašoj bebi nije potrebna penušava kupka svaki dan. Jedna kupka nedeljno je sasvim dovoljna u prvih nekoliko meseci, a ostalim danima bebu možete prati mekanom, nakvašenom flanelskom krpicom. Nakon kupke ili pranja, Losion za telo od nevena štiti kožu vaše bebe i pruža joj potrebnu vlagu. Pelenska regija je najosetljiviji deo tela - toplo i vlažno okruženje je pogodno za razvoj bakterija i može biti izazov za kožu koja se još uvek razvija.

Nakon svakog menjanja pelena bebinu kožu treba očistiti toplom vodom, nežno je obrisati peškirom a zatim naneti nekoliko kapi neparfemisanog Bebi ulja od nevena. Za kožu je veoma dobro da pelensku regiju vaše bebe ostavite otkrivenu na nekoliko trenutaka. Krema za pelensku regiju od nevena štiti i sprečava pojavu bolnog osipa.

Pitanje sastojaka

Pošto je bebina koža posebna, i preparati za negu moraju biti posebno prilagođeni njenim potrebama. Idealno je kada sadrže mali broj prirodnih sastojaka, ali samo onih vrhunskog kvaliteta: stuktura biljnih ulja slična je strukturi hidrolipidnog sloja kože. Zato se naši preparati savršeno stapaju sa prirodnim zaštitnim slojem na koži, a zahvaljujući prirodnim sastojcima koje sadrže ne stvaraju neporpusni omotač. To znači da delikatna koža može da diše i da se razvija, a da je u isto vreme potpuno zaštićena našim preparatima.

Weleda preparati za negu kože beba sadrže sastojke vrhunskog kvaliteta koji bebinoj koži pružaju sve što joj je potrebno u ovom važnom razdoblju života i razvoja.

“Delikatna koža bebe je veoma posebna. Potrebno joj je mnogo topline i zaštite.”

Blagi hidratantni i umirujući losion za delikatnu kožu.
Organsko bebi ulje za osetljivu kožu.
Nežna zaštita delikatne kože od nelagodnosti.