Dragoceni prirodni sastojci u našoj kozmetici

Visoko kvalitetna biljna ulja, esencijalna ulja i prirodni ekstrakti u našoj prirodnoj kozmetici blagotvorni su za vašu kožu i dobri za prirodnu okolinu.

Naš pristup prirodnoj kozmetici

Naš pristup ličnoj nezi je holistički. Smatramo da nega kože za cilj nema samo lepotu, nego i zdravlje. Zato razvijamo preparate koji treba da podrže zdrav balans tela, uma i duha. Oslanjajući se na mudrost i izuzetne osobenosti prirode, naš pristup usmeren je ka kombinaciji  prirodnih aktivnih sastojaka koji će jačati vlastite isceljujuće snage kože.  Naše vodeće biljke daju posebne karakteristike svakoj od naših linija za negu. Vodeće biljke simbol su naših potreba u razlčitim periodima života i doprinose efikasnosti naših preparata.

Nar, na primer, ima regenerativna i antioksidantna svojstva. Verujemo da  su životni procesi prirode i ljudskih bića povezani. Razumevanje tog odnosa omogućava nam da iskoristimo blagodeti svojstvene svakoj biljci.

Naši aktivni sastojci potiču iz prirode

Naša prirodna kozmetika sadrži dragocene sastojke, poput biljnih ulja. Ona deluju u kombinaciji sa esencijalnim uljima, biljnim ekstraktima i drugim vrednim visoko kvalitetnim sastojcima kako bi podržali sveukupnu efikanost naših holističkih formula. Da li je vašoj koži potrebna regenerativna i antioksidantna podrška, ili joj je pre svega potrebna vlaga? Kombinujemo različita ulja i ekstrakte da bismo odgovorili na specifične potrebe kože. Ulja koja koristimo u svojoj visoko kvalitetnoj kozmetici dobijena su iz koštica kajsije, plodova arganovog drveta, semena nara, žitnih zrna, pasjeg trna ili noćurka. Efikasne ekstrakte dobijamo iz različitih biljaka, kao što su beli slez, ili opuncija - vrsta kaktusa sa sposobnošću zadržavanja vode. Weleda Skin Food krema brine o našoj koži od 1926, zahvaljujući svojoj efikasnoj formuli sa ekstraktima organskih cvetova kao što su dan i noć, kamilica i neven.

Kako se pravi tinktura od nevena?

Proizvodimo različite tinkture koje koristimo u našim preparatima. Tinktura nevena je, na primer, ekstrakt supstance dobijene iz cele biljke ili njenih pojedinih delova, zavisno od preparata u kom će biti upotrebljena.  Naš metod ekstrakcije čuva što je više moguće kvaliteta i karakteristika biljke. Pri ekstrakciji koristimo alkohol, vodu, slani rastvor i ulje. Da bismo dobili tinkturu, sveže izmrvljen neven meša se sa agensom za ekstrakciju. Svaki korak ovog procesa se sprovodi pažljivo u kontrolisanim uslovim, kako bi neven oslobodio svoje supstance i svojstva u tinkturu najboljeg mogućeg kvaliteta.

Zašto su biljna ulja dobra za kožu

Biljka apsorbuje svestlost i toplotu sunca i pretvara je u materije poput šećera. Kroz nekoliko faza, oni se pretvaraju u supstance koje stvaraju masnoće i skladište se u semenu. Ulje dobijeno od biljnog semena i koštica bogato je zasićenim i nezasićenim masnim kiselinama i vitaminima.  Čisto biljno ulje ima sastav sličan onom u prirodnoj barijeri kože, tako da ga ona može asporbovati ,a telo preraditi. Ova ulja lako penetriraju u gornje slojeve kože i podržavaju njene prirodne funkcije, obogaćujući njen sadržaj lipida i boreći se protiv gubitka vode. U suprotnosti sa biljnim uljima, mineralna ulja “leže” na površini kože i telo ih ne može preraditi svojim prirodnim metabolizmom.  

Verujemo u transparentnost i otkrivenu listu sastojaka

Sva naša prirodna kozmetika plasira se sa listom sastojaka u skladu sa pravilima internacionalne nomenklature kozmetičkih sastojaka INCI (International Nomenclature of Cosmetic Ingredients), koja na prvi pogled može zbunjivati. Razlog za ovakav postupak je taj što se u Evropskoj uniji, SAD-u i Japanu kozmetički sastojci moraju prikazati međunarodno standardizovanim imenima. Mi želimo da budemo jasni i transparentni. Zato, na našem veb-sajtu i, ako to mesto dozvoli, na ambalaži – obezbeđujemo listu sastojaka na jeziku zemlje u kojoj se naša kozmetika prodaje, uz standardnu INCI deklaraciju. Ovo vam omogućava da lako otkrijete koji su sastojci u vašoj kozmetici.

Šta naši preparati ne sadrže

Neki kozmetički preparati izlučuju čestice mikroplastike i tečne plastike, poput silikona,  u reke i okeane, čime zagađuju okolinu. Mi te supstance ne koristimo. Naš Piling od breze, na primer, koristi ekološke voštane čestice od karnauba i pčelinjeg voska. Verujemo da kvalitet i održivost ne mogu jedno bez drugog.

Verujemo da je preparat više od liste sastojaka.

Kada koristite Weleda prirodnu kozmetiku, možete se pouzdati u to da ona odražava naše vrednosti

  • 100% prirodna kozmetika

  • Preko 80% sirovina je iz organskog uzgoja, podložno sertifikaciji

  • Bez mikroplastike, sastojaka iz genetski modifikovanih biljaka ili derivata petroleja

  • Sirovine su dobijene uz poštovanje za ljude, biljke i životinje

  • Upotreba energije iz obnovljih izvora

  • 100% prirodni mirisi koje razvijaju naši parfimeri

Naša prirodna kozmetika je sertifikovana

Već na ambalaži možete videti koliko su prirodni naši preparati: Weleda proizvodi imaju  NATRUE pečat. On garantuje da su ispoštovani striktni standardi u izboru sastojaka.  NATRUE je neprofitna međunarodna organizacija fokusirana na prirodnu i organsku kozmetiku.

Da bi dobili NATRUE sertifikat, proizvodi mogu da sadrže samo tri kategorije sirovina: izvorne prirodne sirovine, derivate prirodnih sirovina (modifikovane prirodne supstance) i prirodno-identične sirovine.

Postoje dva NATRUE sertifikaciona standarda koja razlikuju prirodnu i organsku kozmetiku. Svi NATRUE-sertifikovani proizvodi se uzdržavaju od upotrebe sitetičkih mirisa, silikona, mikroplastike, nanoplastike i petrolejskih derivata kao što je parafin.

Svoje sirovine dobijamo odgovorno i na održiv način

Pridajemo veliku važnost nabavci svojih sirovina.  Svesni smo da način na koji prikupljamo, odgajamo i prerađujemo prirodne resurse ima opsežan uticaj na našu planetu. Zato smo posvećeni pridržavanju visokih standarda neprofitne organizacije UEBT. Ovo znači da stalno unapređujemo način na koji prikupljamo prirodne sirovine i tretiramo ljude i biodiverzitet sa poštovanjem.  

Naučite više o našim sirovinama