Sprovodimo istraživanja sa znanjem i strašću

Eksperti smo u oblasti holističke prirodne kozmetike i antropozofskih lekova. Evo i kako radimo istraživanje i razvoj svojih proizvoda.

Delotvorno i bezbedno

Delotvorno i bezbedno – svi naši proizvodi poseduju ova dva bazična kvaliteta. Ali oni, takođe, mogu imati i svojstva nege, umirenja, lečenja i nežnog okrepljenja. Do sada imamo više od 100 specijalista koji rade na istraživanju i razvoju.

Eksperti smo u oblasti holističke prirodne kozmetike

Naša prirodna kozmetika kreirana je da neguje vašu lepotu, zdravlje i holističko blagostanje. Bilo da je reč o kremi za ruke, losionu i ulju za telo ili pasti za zube, ovi proizvodi ne brinu samo o vašem telu, nego i o umu i duhu. Naša dugogodišnja naučna i dermatološka ekspertiza, kao i naše razumevanje ljudi, ulazi u svaki naš proizvod. Kako bi ispunili individualne potrebe svake kože, naši ekspert istražuju i pozadinske uzroke. Inspirisani antropozofskim pogledima na prirodu i ljudska bića, pronalazimo posebna rešenja, koristimo blagotvorne supstance iz prirode da kreiramo efikasne formulacije. U svakom Weleda proizvodu možete otkriti neku posebnu osobinu koja deluje i izvan kože.

Salutogeneza – zdravlje kroz samoizlečenje

Šta ljude održava zdravim? Salutogeneza traga za vlastitim isceljujućim snagama tela koje možemo aktivirati rebalansom uma i tela, njihovim jačanjem i zaštitom od bolesti.

Aktivni sastojci i efikasnost

Naš pristup razvoju i selekcijji aktivnih sastojaka je holistički. Bazirajući se na 100 godina iskustva, najnovijim saznanjima i ekspertizi, razvijamo formulacije sa sastojcima prirodnog porekla koje su delotvorne, visokokvalitetne i inovativne.

Pre nego što odaberemo novi ekstrakt za seriju proizvoda, obavimo dubinsko istraživanje osobenosti i samog ekstrakta i biljke od koje potiče. Na primer, za jedan od naših hidratantnih proizvoda proučavali smo opunciju, vrstu kaktusa. Mogu li čudesna svojstva ove biljke da podrže kožu? Kako biljka zadržava vodu? Kako može ove svoje osobine podeliti sa kožom?

U Weleda prirodnim kozmetičkim preparatima kombinujemo specifične aktivne sastojke, kao što su biljni ekstrakti, esencijalna i biljna ulja, kako bismo optimalno zadovoljili potrebe kože. Idemo i korak dalje: u saradnji s istraživačkim institutom Getenaum (Goetheanum) u Švajcarskoj, istražujemo kako osobenosti biljke mogu da se povežu sa ljudskim bićima. Koje biljne vrste mogu da daju podršku osetljivoj koži? Zašto su neki delovi biljaka posebno podobni za upotrebu u hranljivim kremama koje ujednačavaju teksturu kože?

Razvoj visokokvalitetne prirodne kozmetike zahteva puno vremena i iskustva
Dr Bernhard Irgang (Bernhard Irrgang) – šef sektora istraživanja i razvoja prirodne i organske kozmetike

Weleda prirodna kozmetika nosilac je NATRUE sertifikata

Budući da nema zvanične definicije šta su prirodni i organski kozmetički proizvodi, 2008. smo se udružili sa partnerima da ustanovimo potvrdu kvaliteta: NATRUE.

Veoma nam je važno da imamo transparentne kriterijume koje svako može da razume i shvati. Zato svi naši kozmetički proizvodi, od gela za zube do balzama za pete, bez izuzetka, imaju sertifikat nezavisnih eksperata shodno strogim NATRUE standardima. Weleda je prevazišla zahteve ovog sertifikata kada je reč o kvalitetu. Ovo nas svrstava među najnekompromisnije proizvođače prirodne kozmetike.

Posvećeni centar za kreiranje mirisa

Primena Weleda preparata na koži inspriše čula svojom čistom, prirodnom, mirisnom kompozicijom.  Mirisi su važan, suštinski značajan elemenat za holistički efekat naše kozmetike. Naši parfimeri u “Weleda Competence” centru kombinuju prirodna esencijalna ulja da stvore mirise koji podržavaju i dopunjuju efekat naše prirodne kozmetike.

Inspirisani aromaterapijom

Čak u Weleda ranim danima, esencijalna ulja upotrebljavana su kao aktivni sastojak naše prirodne kozmetike i lekova, recimo stimulativni ruzmarin ili umirujuća lavanda. Tokom godina, u svoje bogato iskustvo sa mirisima ugradili smo i saznanja iz aromaterapije. Razvijajući mirisne kompozicije naši parfimeri inspiraciju crpe iz prirode i bogatih aroma cvetnih biljaka, lišćara ili četinara. Esencijalna ulja se ekspertski kombinuju kako bi čisti biljni mirisi uskomešali čula.

Delotvornost naših lekova

Delotvornost, bezbednost i kvalitet - ovo su temelji naših farmaceutskih istraživanja.

Weleda je moderna farmaceutska kompanija sa dugom istorijom. Mnogi naši lekovi potvrdili su svoju vrednost tokom mnogih godina. Da bismo stekli više znanja o deltovornosti svojih lekova, prikupljamo kliničke podatke i učestvujemo u univerzitetskim istraživačkim projektima. Takođe sprovodimo i vlastiti prekliničke i kliničke studije da bismo dalje razvijali postojeće lekove i razvijali nove za budućnost.

Kako Weleda lekovi deluju?
Kada ste bolesni, vaš organizam nije u ravnoteži. Kao dodatak konvencionalnoj medicini, antropozofska medicina zauzima integrativan pristup sa ciljem da podrži, kad god je moguće i razumno, samoregulatorne mehanizme našeg tela kako bi nadvladao bolest. Antropozofski lekovi kreirani su da stimulišu naše prirodne odbrambene i samozaceljujuće sposobnosti. Oni su to u stanju zbog specijalno pripremljenih aktivnih sastojaka koje sadrže, od kojih svaki ima specifično dejstvo na poremećene funkcije organa.

 

Kako sprovodimo istraživanja?

Proizvodimo širok spektar medicinskih proizvoda od 1921. Danas smo pretežno fokusirani na naučne studije o delotvornsti postojećih i razvoj novih proizvoda. Naše istraživanje je potpomognuto našim znanjem tradicionalne biljne i antropozofske medicine kombinovano sa modernim istraživačkim metodama.

Šta istražujemo?

Naša istraživanja fokusirana su na oblasti koje danas pogađaju mnoge osobe: oboljenja oka, poremećaji sna i drugi poremećaji vezani za stres, kardiovaskularna oboljenja, poremećaji u radu digestivnog trakta, prehlade i oboljenja kože. Sprovodimo dubinska bazična istraživanja efekata lekova koje proizvodimo uz upotrebu svojih specijalnih farmaceutskih postupaka. Jedan od tekućih projekata je razvoj inovativnog biljnog leka za tretiranje poremećaja sna.

Farmaceutsko istraživanje znači za nas probijanje granica, smelost za inovaciju i obezbeđivanje čistih naučnih dokaza delotvornosti naših lekova.
Dr Aldo Amendola (Ammendola), glavni referent sektora istraživanja i razvoja.

Obezbeđujemo naučne dokaze

Skoro 300 kliničkih studija objavljeno je o antropozofskim lekovima. Postoje veoma dobri dokazi za delotvornost nekih lekova, kao što je Weleda Hayfever Spray (Gencydo) sa limunom i dunjom. Jedan posebno uverljiv primer je IIPCOS studija (International Primary Care Outcomes Study) koja poredi konvencionalni i antropozofski tretman akutnih respiratornih i ušnih infekcija kod odraslih i dece.

Rezultati pokazuju da lekari koji zauzmu antropozofski stav retko prepisuju antibiotike u poređenju sa lekarima koji leče na konvencionalan način. Bez obzira na to, pacijenti koji su imali antropozofsku terapiju nisu imali zamerke, simptomi su se povukli brže i, sveukupno, bili su zadovoljniji terapijom