Porodica

Zašto roditelji i babice pružaju poverenje Ulju od nevena, iz generacije u generaciju

Univerzalni dar prirode. Jedinstveno ulje sa tri praktične upotrebe: nega bebine kože, čišćenje pelenske zone i masaža bebe. Iz generacije u generaciju, roditelji i babice mogu da se oslone na Weleda Ulje za bebe od nevena, bez dodatih mirisa, formulisano sa ekstraktom organskog nevena i uljem susama. Ulje za bebe od nevena proslavilo je 60. rođendan 2019. godine.

Novorođenčetu je potrebna toplota i sigurnost čim stigne na svet. Kada se beba rodi, njena nežna koža još nije u potpunosti razvijena. Premda je pet puta tanja od kože odraslih, ona već od prvog dana po rođenju ima važan zadatak: da zaštiti organizam novorođene bebe od okoline. Koža, takođe, služi kao granica između spoljnjeg i unutrašnjeg sveta. Dobra nege je, zato, veoma važna za pravilan razvoj bebine kože.

Kada se beba rodi, njena nežna koža još nije u potpunosti razvijena

Pozdrav novorođenčetu uz biljno ulje

Prema antorpozofskom stanovištu, bebe postepeno ovladavaju svojim telom tokom prve godine života. One primećuju okruženje svojim čulima, uče da razlikuju sebe od ostatka sveta. Koža bebe nije zrela poput kože odraslih. Zbog toga sastojci u proizvodima za negu bebine kože moraju biti prilagođeni posebnim potrebama takve, delikatne kože. Nežno nauljivanje bebine kože ili blaga masaža puna ljubavi podržaće razvoj bebine kože i pomoći detetu da bolje razume sopstveno telo. Masaža će, takođe, ojačati vezu između roditelja i deteta. Ona bebama daje osećaj stabilnosti i sigurnosti - tako da, doslovno, mogu da se osećaju dobro  u svojoj koži.

Bebama je potrebna toplota i sigurnost kada stignu na svet

Zašto su biljna ulja tako posebna

Biljka posredstvom fotosinteze preobražava energiju sunčeve svetlosti u materije, kao što su šećeri, koji se potom preobražavaju u lipide i skladište u semenu biljke. Drugim rečima, biljke apsorbuju svetlost. Seme i koštice biljaka pod pristikom oslobađaju ulje koje mi koristimo. Weleda je oduvek koristila ulje susama pri formulisanju Ulja za bebe od nevena (bez mirisa). Ulje susama sadrži prirodne antioksidanse poput vitamina B. Ono se lako apsorbuje u kožu i pruža podršku stvaranju njene prirodne barijere.

Weleda Ulje za bebe od nevena (bez mirisa), nastalo je 1959. godine

Par isproban i dokazan u nezi beba više od 60 godina: neven i ulje susama

Svojim žutim do tamno narandžastim laticama, neven je prava zamka za sunce. Od juna do kasne jeseni, njegovi blistavi cvetovi okreću se ka suncu. Tokom ovog dugog perioda cvetanja snažni razvog biljke teče neometano - što je znak velike vitalnosti nevena. On upija sunčevu svetlost i toplotu, transformišući ih u osnažujuće, zaštitne i obnavljajuće snage koje su od posebne vrednosti za negu nežne, oštećene ili iritirane kože.

Neven štiti nežnu bebinu kožu, a njegova vitalna snaga odmah po primeni umiruje svako crvenilo. Nežno, hranljivo ulje mnogo je bolje rešenje i za čišćenje kože umesto penećih supstanci koje mogu da dodatno iritiraju kožu.

Ulje od nevena za bebe - nekada i sada

Već generacijamna babice i roditelji cene i vole Ulje za bebe od nevena zato što je jednostvno i delotvorno:

"Ja sam veliki poklonik ulja! Moje dve ćerke su već poodrasle, a ulje smo koristili za negu i jedne i druge. Ono što mi se posebno dopada je njegova višestruka primena - savršeno je za masažu bebe, negu pelenske regije i čišćenje kože.

Posle rođenja obe svoje ćerke već posle par sati sam se, istog dana, vratila kući. To je, takođe, značilo da sam imala posla sa prvi lepljivim stolicama, koje bi bez ovog ulja bilo nemoguće skinuti nežno sa kože. Kasnije, tokom perioda dok su nosile pelene, bilo je savršeno i za čišćenje i za negu kože. Zato je za mene ono 3-u-1 proizvod: za masažu, negu i čišćenje."

Sonja Kraus

Korisnički servis i prodaja, Weleda AG